Op zoek naar wat meer inspiratie om een goede keuze te kunnen maken voor je nieuwe kunstgras? Dat snappen wij bij Kunstgrasmakers.nl maar al te goed. Daarom vind je hier wat recente projecten van ons.

Kunstgras projecten

Kunstgras voor de tuin, op het balkon, een dakterras, noem de mogelijkheden maar op, maar hier vind je alvast een goed beeld van wat er allemaal kan en hoe dat er bij je uit kan komen te zien. Daarbij zie je dat lastige vormen, ronde randen en integratie met beplanting en bestrating geen enkel probleem vormen.

Natuurlijk kunstgras met een C-shape garen, kunstgras Silk.

Prachtig natuurlijk kunstgras Silk van Kunstgrasmakers.nl
In deze tuin hebben we ons kunstgras Silk toegepast. Met spelende kinderen was ons advies om een dikkere grasmat te nemen en met het C-shape gras blijft het gras lekker makkelijk overeind.

De aanleg was wat pittig met het warme weer maar het resultaat mag er zijn! Zoals je kunt zien op de foto is kunstgras Silk niet van echt te onderscheiden.

Natuurlijk kunstgras met vijver en speeltoestel

Ben je op zoek naar zeer natuurlijk ogend kunstgras? Bekijk dan dit project, want hier hebben we op een oppervlakte van ongeveer 200 vierkante meter ons Silk kunstgras geïnstalleerd (een iets hogere variant van ons kunstgras Dreamy. Een super mooie en uitdagende legklus vanwege de uit te snijden vijver, een speelhuis met schommel en verschillende soorten hoeken waar het kunstgras precies in moest passen. De eigenaren van deze tuin kozen voor kunstgras omdat hun oude gazon maar niet goed bleef en slecht wilde groeien. Daar hadden wij dan de oplossing voor!

De tuin is in 2 dagen helemaal afgegraven waarbij oude graszoden en een laag grond verwijderd is. Na een nieuwe laag zand aantrillen en afvlakken kon ons geotextiel (antiwortel- en stabilisatiedoek) gelegd worden waarop vervolgens het 40 mm hoge gras gelegd is. Belangrijk hier was dat de speeltoestellen er al stonden en dus gebruik gemaakt moest worden van extra naden. Silk kunstgras is hier zeer geschikt voor vanwege de hoogte van het gras en er direct geen enkele naad meer zichtbaar was.

Na afloop genoeg instrooizand er in om de grassprieten mooi omhoog te houden en nu ligt er in Noord Nederland een prachtige tuin (zowel voor als achter) waar de eigenaren nog vele jaren plezier van hebben.

Ook mooi natuurlijk kunstgras in je voor- en/of achtertuin?Kunstgras met Palissades

Kunstgras is goed op maat te snijden. Veelal doen we dit voor je voordat wij het kunstgras bij je bezorgen. Echter heb je als klant vaak een wens voor een mooie tuin en heb je bedacht de grasmat in een leuke vorm te leggen. Geen probleem natuurlijk, maar dat snijden we dan graag ter plekke op maat zodat we zeker weten dat hij er goed in ligt. Vraag in dergelijke gevallen altijd naar onze aanlegservice.


In de tuin hierboven op de foto, ligt kunstgras Holiday, ons kunstgras met een 30 mm grashoogte. Er is hier gebruik gemaakt van een goed afgevlakte en opgehoogde bodem waarover geotextiel (onkruidwerend onderdoek) gelegd is. Het kunstgras is vervolgens ingestrooid met voldoende invulzand (kwartszand) om de mat vast te leggen en het gras mooi en stevig omhoog te houden.

Kunstgras Holiday is lekker zacht en perfect voor als je spelende kinderenNatuurlijk kunstgras met ronde opsluiting

Bij dit project hebben onze professionele kunstgrasleggers rekening gehouden met de ronde opsluitingsbanden die al aanwezig waren. Hoewel we het kunstgras leggen ook zouden kunnen combineren met sierbestratingswerkzaamheden, was in deze tuin de oude grasmat het enige wat aan vervanging toe was.
Kunstgras met ronde randen leggen, het is super makkelijk te snijden.
We konden in deze tuin goed ons werk doen vanwege de ruimte op het vlonderterras om de kunstgrasrollen van 4 meter uit te rollen. Het kunstgras dat je hier ziet liggen is kunstgras Divine. Een heerlijk donker natuurlijk kunstgras en in combinatie met een mooie kleur stenen achter de ronde border. Ook het contrast met de houten vlonder is een lust voor het oog.

Dit type kunstgras is perfect voor tuinen met veel zon. Interesse in kunstgras Divine?Kunstgras met looppad

Een looppad in de tuin zorgt voor een speels effect, tussen bestrating en gras, helemaal als het gedaan wordt zoals op de foto van het project hiernaast. Hier hebben we het kunstgras uitgesneden op het formaat van de tegels die samen een looppad vormen richting de achterkant van de tuin. Het terras dat aan het einde van het kunstgras ligt is voor de bewoners hun relaxplek om van het mooie weer en ook hun nieuwe tuin te genieten.

Kunstgras met looppad van stapstenen

Hier hebben we kunstgras Sunshine in gelegd waarbij we ervoor gezorgd hebben dat de hoge pool goed omhoog blijft staan. Hierdoor krijgt het gras een zeer natuurlijke uitstraling. Geïnspireerd door kunstgras Sunshine in dit tuinontwerp?Kunstgras met beplanting

Dat een ronde opsluiting maken, of het kunstgras in een ronde rand afsnijden, geen probleem is zien we hier ook weer terug. In deze tuin hebben we ons kunstgras Divine gelegd (de Coral, maar dan met bruine mosdraad). Naast de ronde opsluiting hebben we hier rekening gehouden met een bestaande boom.


Onze kunstgrassen zijn zeer goed op maat te snijden met de juiste gereedschappen. Belangrijk als je het zelf gaat leggen, is om snijden altijd vanaf de achterkant (de zwarte rug) te doen. Zo beschadigt het gras niet en is het makkelijkere om eventuele naden (tussen strukken gras, of tussen gras en bestrating) weg te werken. Voor een compleet overzicht van de benodigde werkzaamheden om zelf te leggen, bekijk dan onze handige kunstgras leginstructies.