Kunstgras kindvriendelijk? Niet al het kunstgras is kindvriendelijk omdat het ene type harder aanvoelt dan het andere type of in het ene soort kunstgras zit meer of minder gras dan de andere.

Hier vind je al ons kunstgras dat geschikt is voor kinderen om op te spelen of te kruipen waarbij we vooral kijken naar de zachtheid en je advies geven over de onderlaag.

Kunstgras kindvriendelijk? Jazeker, op deze pagina vind je kunstgrassen die allemaal kindvriendelijk zijn

Moet kunstgras kindvriendelijk zijn?

Als je echt op zoek bent naar kindvriendelijk kunstgras dan hebben wij een speciale selectie gemaakt binnen ons assortiment waarbij we de zachtste en dikste kunstgrassen op een rijtje zetten. Bekijk kunstgras voor kinderen hier:

Kunstgras voor kinderen, wat is belangrijk?

Als kinderen er op spelen of kruipen (in het geval van de allerkleinste kids) dan is het belangrijk dat je kindvriendelijk kunstgras neemt met zacht gras, het gras niet al te hoog is en dat je zorgt voor een juiste onderlaag bij het aanleggen.

Zacht kunstgras met Straight garen

Zacht kunstgras is het kunstgras met een plat garen, ook wel Straight garen genoemd op onze site. Het kunstgras met een C-Shape zullen we niet zo snel aanbevelen voor de allerkleinsten omdat het al gauw wat prikkelend aan kan voelen bij het kruipen. Sommige kunstgrassen hebben wel een lichte C-shape en zijn extra vol gemaakt door een zachte kroesdraad/mosdraad. Voorbeelden hiervan zijn de Silk en de Elegant.

Kunstgras kindvriendelijk met maximaal 40 mm gras

Gras met meer dan 40 mm kan lastig zijn voor de kleintjes en is daardoor niet snel kindvriendelijk. Wel erg zacht maar hoe hoger, hoe vaker het plat komt te liggen bij het er overheen kruipen op lopen. Kunstgrasmakers kiest daarom ook dit seizoen alleen voor kunstgrassen tot maximaal 40 mm om het voor iedereen toegankelijk te maken.

Denk aan de onderlaag!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar denk om de onderlaag. als kinderen er veel op spelen is het verstandig altijd een goede zandbodem aan te leggen in de tuin die uitgevlakt is en er daardoor geen oneffenheden zijn. Bij het leggen van kindvriendelijk kunstgras over tegels, is het altijd aan te raden zoveel mogelijk de tegels recht te leggen voordat het kunstgras er op komt.

Eventueel breng je een drainagemat/valdempingslaag aan om de structuur te egaliseren maar dit kan snel in de kosten lopen. Voor een dakterras geldt het zelfde, bij een betonnen dak of balkon is dit al egaal en kan het kunstgras er direct op mits de afwatering goed is.

Lees meer over kindvriendelijk kunstgras op dak of balkon of neem contact op met ons op (085 – 401 89 36 of app ons 06 – 110 17 219).