Kunstgras accessoires

Voor het leggen van kunstgras heb je diverse accessoires nodig om een mooi resultaat te krijgen. Daarbij is de kunstgras ondergrond erg belangrijk. Alle accessoires die van belang zijn voor een goede kunstgrasmat vind je op deze pagina. Denk aan onkruidwerend geoxtextiel (worteldoek), grashaken, tape en drainagematten.

Kunstgras accessoires bijbestellen

Bij de bestelling van jouw kunstgras krijg je direct te zien welke accessoires je kunt bijbestellen en wanneer je dit wel of niet nodig hebt. Er zijn verschillende soorten accessoires. Sommigen zijn specifiek voor de tuin, anderen enkel voor dakterras of balkon.

Kunstgras accessoires voor de tuin

Voor de tuin zijn doorgaans geotextiel, grashaken, instrooizand en nadentape nodig voor een strakke kunstgrasmat. Op een vlak en stevig zandbed leg je geotextiel, vervolgens het kunstgras en dat zet je vast met grashaken. Eventuele naden plak je met onze nadentape en indien gewenst strooi je het kunstgras in met instrooizand (vulzand).

Kunstgras accessoires voor een dakterras of balkon

Als kunstgras op het dakterras of balkon gelegd wordt zijn twee dingen belangrijk: de afwatering en de bevestiging. Mocht je twijfelen over jouw afwatering of staat er op dit moment water op jouw balkon of dak? Dan doe je er goed aan om drainagematten te leggen onder het kunstgras. De drainagematten zijn altijd 5 cm smaller dan kunstgras (aan beide kanten) waardoor daar ruimte ontstaat om het kunstgras met extra sterke dubbelzijdige tape aan de ondergrond te bevestigen. Zo sluit je als het ware de drainagematten op.

Let op: heb je echt een afwateringsprobleem? Neem dan contact op met een specialist. Enkel drainagematten zorgen niet voor het oplossen van verstoppingen in een afvoer. Het zorgt enkel voor een geleidelijke afwatering van het regenwater.

Helaas is het is op dit moment niet meer mogelijk te bestellen! Wij volgen bestellingen niet meer op.