Om ervoor te zorgen dat jouw gekozen kunstgras er zo meteen mooi bij komt te liggen, is de kunstgras ondergrond erg belangrijk. We willen natuurlijk dat het kunstgras zo lang mogelijk mooi en goed blijft liggen.

Op wat voor ondergrond kan kunstgras?

De ondergrond kent meerdere benamingen, bijvoorbeeld onderbouw, onderlaag, fundering en grondwerk. De juiste ondergrond is belangrijk om ervoor te zorgen dat het kunstgras er mooi en strak bij ligt. Kunstgras is goed toepasbaar op verschillende soorten ondergronden, zo kan het in de tuin, op het balkon, op een dakterras en in huis. Het belangrijkste waaraan een ondergrond moet voldoen voordat je kunstgras aanlegt, is dat het egaal, stabiel en (eventueel) waterdoorlatend is.

Kunstgras in de tuin

Als je kunstgras in de tuin wil leggen, wat ook het meest voorkomt, is het belangrijk dat de ondergrond strak is, dat wil zeggen dat het natuurgras verwijderd is inclusief de wortels onder de grond. Het beste is om een 10 cm wortelvrije ondergrond te hebben. Het beste is om witzand of straatzand te gebruiken als ondergrond. Het zwarte natuurlijke zand is verteerbaar en kan dus verzakken in de loop van de tijd. Doordat je ondergrond vlak en egaal moet zijn is het belangrijk om het zand goed te verspreiden, aan te trillen en af te vlakken.

Nadat de ondergrond stabiel en egaal is, is het in de tuin ook belangrijk dat er geen onkruid doorheen groeit. Hiervoor heeft Kunstgrasmakers een onkruidwerend onderdoek. Naast dat het onkruid tegen gaat, is het ook waterdoorlatend. Dit zorgt ervoor dat deuken, kuilen en verzakkingen worden voorkomen. Wil je ervoor zorgen dat jouw kunstgras nog strakker ligt? Gebruik dan onze speciale grashaken die ervoor zorgen dat alles netjes op zijn plek blijft liggen. Nu is de ondergrond in jouw tuin geschikt om je ideale kunstgras te plaatsen.

Kunstgras op het balkon

Op het balkon is de waterafvoer erg belangrijk, meeste balkons hebben al een afloop of een goot in het balkon zitten. Zo niet, heeft Kunstgrasmakers een drainagemat die de waterafvoer reguleert om waterplassen te voorkomen. Een bijkomend voordeel van deze mat is dat het de oneffenheden wegneemt uit de grond, dus perfect als het beton niet waterpas is.

Kunstgras kan direct op het beton worden geplaatst als de waterafvoer is gecontroleerd. Het enige wat nog gedaan moet worden is het op maat snijden van het kunstgras zelf. Uiteraard kan het per situatie verschillen wat de beste optie is om jouw balkon te voorzien van gepast kunstgras. Neem makkelijk en snel contact met ons op voor advies via de chatbox op de pagina!

Kunstgras op een dakterras

Evenals op het balkon is de waterafvoer op een dakterras belangrijk aangezien het meestal al is voorzien van tegels of beton. Als je tegels hebt liggen zorg er dan voor dat de groeven hiertussen goed zijn opgevuld en uiteraard dat de ondergrond waterpas is. Ook hier is een drainagemat handig als de waterafvoer of ondergrond niet optimaal is. Als de waterafvoer optimaal is, kan het kunstgras geplaatst worden. Het grootste voordeel naast de sfeer die kunstgras op je dakterras brengt, is de extra vorm van isolatie waar het kunstgras voor zorgt.

Advies nodig over jouw soort ondergrond?

Voor advies op maat kan je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij vertellen je graag alles over wat jij moet weten om ervoor te zorgen dat je kunstgras perfect komt te liggen. Bel, WhatsApp of chat met ons! Wij zijn 7 dagen per week beschikbaar voor al jouw vragen.