Hieronder vind je de veelgestelde vragen over kunstgras aan Kunstgrasmakers. Vragen over alles wat met kunstgras te maken heeft voor in tuinen, op dakterrassen of balkons. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik kunstgras onderhouden?

Het grote voordeel van kunstgras is natuurlijk het onderhoudsvrije karakter. Met deze 3 tips geniet je nog langer:

 • Laat bladeren niet weken lang op je kunstgras liggen, veeg of blaas het eraf om ervoor te zorgen dat het regenwater dorre bladeren niet tussen de grassprieten gaat zitten.
 • Borstel af en toe met een harde bezem het gras omhoog. Doe dit naar eigen inzicht qua timing en borstel tegen de richting van de grassprieten in. Hierdoor gaat je gras weer mooi omhoog staan en oogt het weer als nieuw.
 • Één keer per jaar het gras bijzanden. We bedoelen hiermee dat je af en toe een beetje extra kwartszand kan instrooien voor langdurige stevigheid.

Is kunstgras brandbaar?

Kunstgras brand niet maar smelt langzaam. Door gebruik te maken van invulzand/strooizand zorg je voor een flinke brandvertragende werking en kun je optimaal genieten van een veilige kunstgrasmat.

Kunstgrasmakers biedt vanaf 2016 een brandveilig kunstgras aan met het hoogst mogelijke brandveiligheidscertificaat. Zie kunstgras Safety.

Is kunstgras duurzaam?

Kunstgras is zeer duurzaam zelfs en kan zwaar belast worden. Gebruik voor zeer intensief thuisgebruik (kinderen) instrooizand om genoeg stevigheid te bieden. Voor sport- en speltoepassingen hebben wij speciale kunstgrassen in ons assortiment.

Is kunstgras waterdoorlatend?

Ja, kunstgras is waterdoorlatend. Al onze kunstgrassen behalve Vilt met nop) zijn voorzien van kleine gaatjes in de rug. Water loopt daardoor makkelijk door het gras naar de ondergrond (c.a. 60 liter water per minuut per m2)

In een tuin wordt het water dan makkelijk in de bodem opgenomen. Op andere kunstgras ondergrond zoals bitumen, beton, tegels en hout kun je eventueel drainagematten gebruiken. Vaak liggen dakterras en balkons echter onder afschot waardoor het water van zichzelf al makkelijk afgevoerd kan worden.

Kan kunstgras op het balkon?

Ja, perfect zelfs! Kunstgras op je balkon geeft je huis binnen een handomdraai een mooie frisse uitstraling. Als de wind er veel op staat is het handig om het wel vast te plakken met dubbelzijdig tape of door er zware voorwerpen op te plaatsen.

Kan kunstgras op het dak?

Jazeker! Net als op een balkon zorg je direct voor een mooie nieuwe buitenruimte om heerlijk buiten te zitten. Zorg wel even dat het goed blijft liggen met sterke dubbelzijdige tape, lijm of kit.

Kan kunstgras op tegels gelegd worden?

Ja, het voordeel van kunstgras op tegels is dat het snel gebeurd is en dat de tegels vaak een natuurlijk drainerend effect hebben en water dus makkelijk wegloopt. Door het kunstgras zelf loopt water makkelijk weg (c.a. 60 liter per minuut).

Kan kunstgras tegen hondenurine?

Ja, en indien je een huisdier hebt, adviseren wij om af en toe het kunstgras te besproeien met water om urine makkelijk weg te laten lopen. Kleurverloop zou mogelijk op kunnen treden op enkele kunstgrassen. Door af en toe te sproeien voorkom je dit.

Kunstgras schoonmaken, hoe doe ik dat?

Kunstgras maak je eenvoudig schoon met water en door regelmatig troep, speelgoed en bladeren te verwijderen behoudt de mat zijn kwaliteit gedurende 10-15 jaar moeiteloos.

Let op: gebruik geen hogedrukspuit, de kracht van het water kan een gat veroorzaken.

Waar kan ik kunstgras kopen?

Kunstgras kun je eenvoudig bij ons online bekijken en vervolgens aanschaffen. Onze handige rekentool rekent alles voor je uit en we garanderen een veilige online betaalomgeving.

Op afspraak kun je kunstgras op grote stukken komen bekijken in Naarden of we komen bij je langs met advies op maat. We nemen dan mooie stalen mee om je te laten zien.

Waar kan ik kunstgras leggen?

Kunstgras kun je bijna overal leggen. Veel mensen kiezen kunstgras voor de tuin omdat gras er slecht groeit of omdat ze geen zin in onderhoud hebben. Naast kunstgras in de tuin kun je kunstgras ook gebruiken voor

 • een balkon of dakterras
 • voor op een evenement
 • voor een sportveld
 • onder speeltoestellen
 • rondom een zwembad
 • op je boot
 • op de camping
 • in je huis
 • op je kantoor

Wat kost kunstgras?

Kunstgras kun je al kopen vanaf € 8,95 per vierkante meter. Per vierkante meter komt er gemiddeld 7 – 10 euro bij als je alle accessoires aan zou schaffen (niet verplicht). Denk hierbij aan worteldoek, grashaken, tape en invulzand. Je bent al van alle materialen voorzien vanaf 15 – 20 euro per vierkante meter.

Wat zijn de nadelen van kunstgras?

Als we een nadeel moeten noemen dan is het dat kunstgras in de aanschaf duurder is dan gewoon gras maar daartegenover staan vele voordelen zoals nooit meer maaien en onkruid wieden, altijd een mooi groen gazon en dat 10-15 jaar lang. Kunstgras kies je voor het eindeloze gemak dat het met zich meebrengt.

Wat zijn de verzendkosten?

De kosten voor verzending binnen Nederland bedragen € 25,- voor bestellingen tot aan € 350,-. Boven de € 350,- is verzending gratis. Voor België geldt dat de verzendkosten altijd € 50,- zijn. Meer over verzending, de levertijd en verzendmethoden vind je op onze pagina over verzending en verzendkosten.

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Kies je voor kunstgras, dan geniet je direct van onder andere de volgende voordelen:

 • Onderhoudsvrij gras
 • Duurzaam (10-15 jaar) en milieuvriendelijk
 • Kleurvast en UV bestendig
 • Heerlijk zacht
 • Geen onkruid
 • Altijd een prachtige grasmat

Meer vragen?

Stel die dan in de chat of stuur ons een mail.